2018 Festival ultramaratona

Organizator: Atletski savez srpskih ekstremnih trka i ARK Eko maraton, Beograd
Glavni sudija: Nedeljko Todorović
Datum održavanja: 1. – 7. septembar, 2018.
Početak takmičenja: 1. 9. 2018. u 16 sati
Mesto održavanja: Beograd, Ada Ciganlija, Restoran „Na kraj sveta….“
Staza: sertifikovana staza Maraton maratona
Vrsta trka: 6h, 24h, 48h, 72h i 5 dana
Kategorije: Žene – apsolutna Muškarci – apsolutna
Dnevni minimum za trku na 5 dana je 70 km u toku jednog dana. U slučaju da takmičar ne pređe zadatu dužinu po jednom danu ili da mu je u nekom danu (na na isteku dana – 24h) sveukupni prosek po danu manji od 70 km takmičar se isključuje iz daljeg takmičenja. Za trke koje se trče po satima minimum za (svaka) 24 sata je 42,195 km, u slučaju manje pređene dužine na svaka 24 sata na isteku svaka 24 sata isključuje iz dalje trke.

Startni paket za učesnike trke na 5 dana
– takmičarski broj,
– učesnička majca
– šolja ultramaratona,
– tanjir ultramaratona
– finišerska medalja,
– finišerska majca (prosek veći od 84,390 km po danu)
– ranac
– diploma
– pehari za troje prvoplasiranih takmičara u svim disciplinama (pehare će dobiti i svi učesnice/učesnici u trci na 5 dana, koji budu plasirani ispod trećeg mesta ukoliko pređu veću dužinu i to: žene 5 dana – 450 km, muškarci 5 dana – 500 km)

Startni paket za učesnike trke 72 sata
– takmičarski broj,
– učesnička majca
– šolja ultramaratona,
– finišerska medalja,
– finišerska majca (više od 300 km)
– ranac
– diploma
– pehari za troje prvoplasiranih takmičara u svim disciplinama (pehare će dobiti i svi učesnice/učesnici u trci na 72 sata koji budu plasirani ispod trećeg mesta ukoliko pređu veću dužinu i to: žene – 390 km, muškarci – 440 km)

Startni paket za učesnike trke 48 sata
– takmičarski broj,
– učesnička majca
– šolja ultramaratona,
– finišerska medalja,
– finišerska majca (više od 240 km)
– diploma
– pehari za troje prvoplasiranih takmičara u svim disciplinama (pehare će dobiti i svi učesnice/učesnici u trci na 48 sati koji budu plasirani ispod trećeg mesta ukoliko pređu veću dužinu i to: žene 300 km, muškarci – 360 km)

Startni paket za učesnike trke 24 sata
– takmičarski broj,
– učesnička majca
– šolja ultramaratona,
– finišerska medalja,
– finišerska majca (više od 140 km)
– diploma
– pehari za troje prvoplasiranih takmičara u svim disciplinama (pehare će dobiti i svi učesnice/učesnici u trci na 24 sata koji budu plasirani ispod trećeg mesta ukoliko pređu veću dužinu i to:žene 180 km, muškarci-200 km)

Startnina:
Za uplate do 1. 7. 2018. (Najpovoljnije)
6 h – 30E
24 h – 60E
48 h – 120E
72 h – 180E
5 dana – 300E

Za uplate do 28. 8. 2018.
6h – 30E
24 h – 90E
48 h – 160E
72 h – 240E
5 dana – 450E

Za uplate posle 28. 8. 2018.
6h – 60E
24 h – 100E
48 h – 190E
72 h – 270E
5 dana – 500E

Preuzimanje startnih paketa je 31. 8. 2018. od 12,00 do 20,00 i 1. 9. 2018. od 9,00 do 14,00 u restoranu „Na kraj sveta…“ u terminu od 12,00 -17,00 .

PRAVILA I PROPISI TAKMIČENJA – Festival ultramaratona 1. – 7. 9. 2018. Beograd, Ada Ciganlija

Član 1
Trkači moraju najaviti svoje pratioce (treneri i druga lica) na trci i predati organizatoru njihove podatke kako bi ih mogli identifikovati i na akreditaciji moraju biti zajedno sa takmičarem. Pratioci su označeni ID karticom na kojoj je upisan broj takmičar u čijem su pratnji i ime pratioca. Ova ID kartica je obavezna i mora biti vidna, okačena oko vrata.

Član 2
Tokom trajanja ultramaratona pratioci mogu pružiti pomoć takmičarima samo na mestima koje je direktor Organizacionog odbora odredio u tu svrhu. Svako odstupanje pratioca od propisanih pravila dovodi do diskvalikfikacije takmičara.

Član 3
Svaku pauzu koja zahteva udaljavanje takmičara više od 30m od mesta na kome se nalaze sudije i izlazak sa spoljne strane trase obavezno se mora najaviti sudiji i sačekati da je on evidentira i odobri, kao i svaka pauza za masažu.

Član 4
Svako nepoštovanje PRAVILA ZA ATLETSKA TAKMIČENJA (IAAF) od strane takmičara sankcioniše se diskvalifikacijom.

Član 5
Takmičarima tokom trajanja trke strogo je zabranjeno ometanje drugih učesnika u trci.

Član 6
Takmičari trkači ni na koji način nesmeju vređati druge učesnike u trci, sudije, kao ni trenere prisutne na takmičenju i lica iz Organizacionog odbora.

Član 7
Svi takmičari trkači obavezni su da se podvrgnu antidoping kontroli u bilokom trenutku na zahtev nadležnih lica zaduženih za kontrolu dopinga. Takmičari koji istrče bolji rezultat od svetskog i evropskog rekorda obavezni su da se podvrgnu antidoping testu o trošku Organizacionog odbora. Takmičari koji istrče rezultate bolje od nacionalnih rekorda radi priznavanja rekorda mogu obaviti antidoping test u Beogradu o svom trošku ili trošku nacionalnog saveza.

Član 8
Takmičar trkač će biti diskvalifikovan: a) za kršenje bilo kog člana Pravila i propisa takmičenja i b) po odluci dežurnog lekara takmičenja

Član 9
Takmičar ili njegov zvanični pratilac (prijavljen direktoru takmičenja) imaju pravo na žalbu koju podnose na obrascu koji će zatražiti od sudije, kome će je popunjenu i predati. Žalba može biti napisana na engleskom, italijanskom ili nekom od jezika koji se koristio na području nekadašnje SFRJ i u tom slučaju Direktor Organizacionog odbora i Direktor takmičenja obavezni su najdalje u roku od 6 sati od podnošenja odgovoriti na žalbu. Ukoliko je žalba napisana na nekom drugom jeziku odgovor će stići kad se za to steknu uslovi, tj.kad se obezbedi prevodilac za taj jezik. Podnošenje žalbe nikako ne odlaže nastavak takmičenja za podnosioca već mu vreme teče kao da je sve vreme na stazi. U slučaju odbijanja žalbe – prigovora, takmičar nema pravo na novi prigovor ili žalbu.

Član 10
Takmičar trkač potpisuje izjavu da trči na sopstvenu odgovornost i da je upoznat sa pravilima i propisima takmičenja i da ih bez prigovora prihvata.

Registracija




Pol / Gender(obavezno)










Trka / Race


Veličina majice / T-Shirt size



Popunjavanjem ove prijave takmičar potvđuje da trči na sopstvenu odgovornost.

Spisak prijavljenih takmičara možete videti ovde

One thought on “2018 Festival ultramaratona

Ostavite komentar